Hlavní obsah

Jamajský elitní policista přezdívaný Rambo končí u policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KINGSTON

Obávaný velitel jamajské elitní policejní jednotky, který si pro své drsné a ne vždy konvenční metody vysloužil přezdívku Rambo, odchází do výslužby. Na důchod ale devětapadesátiletý Reneto Adams nepomýšlí - hodlá se věnovat herecké kariéře a napsat autobiografii, píše agentura AP.

Článek

Adams, jehož jednotka vedená ve stylu vojenských komandos je obviňována z nejméně čtyř desítek "mimosoudních zabití", je po jednačtyřiceti letech strávených u policie na Jamajce mediální i společenskou hvězdou.

Na veřejnosti se jen zřídka objevuje bez tmavých brýlí, přilby a černé bojové uniformy, lidé ho žádají o autogram a objevil se v řadě písní místních zpěváků, kteří ho přirovnávají nejen k Rambovi, ale také k Saddámu Husajnovi či drsnému Harrymu.

Letos si odbyl herecký debut v televizním seriálu Royal Palm Estate; propleteném příběhu lásky a intrik odehrávajícím se na Jamajce.

Litoval krvavé přestřelky

Na tiskové konferenci, kterou uspořádal v sobotu v hlavním městě Kingstonu, Adams vyjádřil jistou lítost nad přestřelkou z roku 2001, při níž po akci jeho komanda na předměstí Tivoli Gardens zůstalo odhadem 28 mrtvých lidí.

"Kriminální živlové se vždycky snažili tuto komunitu změnit na nepřátelskou vůči policii," řekl novinářům a dodal: "Lituju okolností, které se tam seběhly."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám