Hlavní obsah

Devadesátiletý si chtěl vzít sedmnáctiletou, úřady mu to zatrhly

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁHIRA

Egyptské úřady zakázaly 92letému muži svatbu se 17letou dívkou, informovala tamní média. Egyptské ministerstvo spravedlnosti se odvolalo na zákon, podle něhož by neměl být věkový rozdíl mezi partnery větší než 25 let.

Článek

O muži se toho moc neví, jen to, že je Arabem z některého ze států při Perském zálivu. Právě kvůli bohatým mužům ze států při Zálivu, kteří na egyptském venkově hledají chudé mladé dívky k sňatku, zavedla před lety Káhira zákon omezující věkový rozdíl mezi manžely.

Ve zvláštních případech nicméně vláda povoluje výjimky. Manžel většinou musí na účet ženy v egyptské národní bance složit vysokou zálohu. Pár se navíc musí osobně dostavit na ministerstvo spravedlnosti, které posoudí, zda je jejich manželství upřímné a žena se nestane obětí obchodu s bílým masem.

Podle egyptského deníku Al-Akbar bylo v minulém roce uděleno 173 takových výjimek poté, co manžel složil v egyptské bance ekvivalent asi 130 000 korun a byla posouzena jeho bezúhonnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám