Hlavní obsah

Manželé vyhráli 159 miliónů, u rozvodu řekli: chudí jsme byli šťastnější

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARDIFF

V roce 2005 vyhrál mladý velšský pár skvělých pět miliónů liber (asi 159 miliónů korun). Velmi záhy se životní cesty partnerů rozdělily s tím, že oba uznali, že byli šťastnější, když byli na mizině.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Článek

Třiadvacetiletý Craig Pope a čtyřiadvacetiletá Claire Owenová byli totálně na mizině, když se na ně usmála štěstěna a přinesla jim miliónový jackpot přímo na Vánoce. Výhra přišla více než vhod, na světě totiž byla pět měsíců dcerka Seren a pár se potýkal s dluhy ve výši asi 10 tisíc liber (320 tisíc korun).

Celý zbytek svých úspor navíc oba utratili za dárky pro malou Seren, chtěli jí totiž připravit nezapomenutelné první Vánoce.

Když přišla výhra, tak pár vyměnil své 2+1 (za 1,8 miliónu korun) za rodinný domek s bazénem v ceně 13 miliónů korun a dále v poměrně krátké době "vylétlo komínem" 32 miliónů korun za všechno možné vybavení, dovolené a vše, co si pár doposud nemohl dovolit.

Peníze štěstí nepřinesly

Páru ovšem nové vymoženosti nikterak nepomohly. Partneři se rozešli, Craig potkal novou ženu Alice a během posledních Vánoc spolu začali společně bydlet asi 160 kilometrů od místa, kde Craig původně žil. Claire zůstala v rodinném domě v Tonyrefail v oblasti Mid Glamorgan ve Walesu spolu s dcerou a starším bratrem Jamiem.

"Jen to ukazuje, že za peníze si štěstí nekoupíte. Craig a já jsme byli šťastní, když jsme byli na mizině. Měli jsme jeden druhého a dítě. Nemohu obviňovat loterii z našeho rozchodu, ale lidí si myslí, že když jste bohatí, tak bude každý den slunečný, ale tak to není," řekla Claire.

Přítelkyně Craiga je těhotná

Craig žije s Alice nyní v západním Walesu nedaleko města Cardigan v bytě s pěti ložnicemi v ceně 16 miliónů korun. Na příjezdové cestě stojí luxusní Mercedes a Fiat. Výhra z něj udělala boháče, ale jestli mu přinesla štěstí, to těžko říci. Malé Seren, které se snažil udělat krásné první Vánoce, však jistě ne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám