Hlavní obsah

Ekvádorské ženy budou mít ústavní právo na dobrý sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

EKVÁDOR

Už zanedlouho by se součástí nezcizitelných práv ukotvených v ústavě této jihoamerické země mohlo stát právo žen na kvalitní sex. Na muže se navrhovaný dodatek nevztahuje. Návrh členky vládnoucí strany vzbudil v této jinak konzervativní zemi rozruch.

Foto: Profimedia.cz

Muři výsadní právo mít nebudou.

Článek

Členka ústavodárného shromáždění Maria Soledad Velová, která zastupuje stranu prezidenta Rafaela Correy a účastní se formulace základních ústavních práv, tvrdí, že ženy jsou v Ekvádoru viděny buď jako sexuální objekty nebo jen jako potenciální matky.

Jak uvádí list Metro, Velová objasnila, že tímto právem má na mysli to, že by ženy měly mít právo činit svobodná a poučená rozhodnutí o svém sexuálním životě.

Ovšem člen opozice Leonardo Viteri ji obvinil z toho, že se do ústavy snaží zabudovat právo na orgasmus, což je prý "nemožné".

Velová kontrovala obratem: "Nežádám o právo na orgasmus, jen o právo na potěšení."

Reklama

Související témata:

Související články

Románek na pracovišti zvyšuje kvalitu práce

Kvalitu výkonu na pracovišti nezvýší ani zpětná pozitivní vazba či motivace tolik, jako to dokáže milostné chvění mezi kolegy. Podle nové italské studie mají...

Výběr článků

Načítám