Hlavní obsah

Výstava obrazů Cities přilákala Kateřinu Kristelovou i Beátu Rajskou

– PRAHA
Novinky, jky

Ve čtvrtek 3. dubna 2008 se v restauraci Hergetova Cihelna v Praze 1 na Malé Straně měli možnost pokochat nejen příznivci gurmánských zážitků, ale především milovníci moderního umění. Uskutečnila se zde totiž vernisáž výstavy děl malíře Dominika Mareše - Cities. Mezi hosty nechyběly i hvězdy českého šoubyznysu.

Článek

Prohlédnout obrazy Dominika Mareše si přišli Klára Doležalová, fotografové Tono Stano a Vladimír Brunton, Jana Doleželová, Zlata Adamovská s Radkem Johnem, Beáta Rajská a moderátorka Kateřina Kristelová.

Dominik Mareš je malíř, který nachází vlastní technické postupy, které přesně odpovídají jeho představám a způsobu vyjádření. Fascinuje ho působení živlů, nenahraditelné je pak pro něj cestování, které mu přináší nové podněty.

Na výstavě se objevil například i Radek John se Zlatou Adamovskou.

Poslední série obrazů „Cities“ spojuje dojmy z přírody a z architektury měst, které mají svůj neopakovatelný charakter a atmosféru. Jeho díla jsou součástí soukromých sbírek ve více než dvaceti zemích. A ačkoli obrazy autora mluví samy za sebe, Mareš byl na této výstavě samozřejmě přítomen i osobně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám