Hlavní obsah

Cizinec chtěl ukrást policejní vůz přímo před služebnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bělorusky hovořící muž si v neděli krátce před sedmou ráno muž vyhlédl v Bartolomějské ulici v Praze 1 vozidlo, do kterého se pokusil vloupat. Zřejmě netušil, že stojí přímo před sídlem policie, a tak bylo více než jisté, že některý z kolemjdoucích bude mužem zákona. Navíc si lapka za svůj cíl vybral jedno ze služebních vozidel Policie ČR.

Článek

Po chvilce snažení o násilné otevření vozu muže skutečně oslovil muž, který se představil jako kriminalista a vyzval mladíka k podání vysvětlení na nedaleké služebně.

Oslovený však na výzvu kriminalisty nereagoval a nepředložil ani osobní doklady ke zjištění totožnosti, k čemuž byl v rámci zákroku vyzván. Proto policista použil donucovacích prostředků a lapku na policejní služebnu předvedl.

Po příchodu na policejní služebnu předvedený kriminalistu fyzicky napadl, a to i před zraky přítomných policistů. Kolegové útočníka okamžitě zpacifikovali a umístili do cely. Napadený kriminalista vyšel z incidentu bez zranění. Za své vzaly pouze některé jeho části oděvu.

Hrozí mu tři roky

Bělorusky hovořícímu muži sdělil policejní komisař podezření z trestných činů útoku na veřejného činitele a maření výkonu úředního rozhodnutí. Prošetřováním na policejní služebně totiž policisté zjistili, že se cizinec na území České republiky zdržuje, ačkoliv mu zde byl pobyt zakázán.

Současně s tímto podezřením podal policejní komisař podnět k návrhu na uvalení vazby a umístil podezřelého do policejní cely. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám