Hlavní obsah

Saúdští muslimové o víkendu obvinili hříšníky z velkého sucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RIJÁD

K pohanskému či tmářskému pojetí meteorologie se uchýlili věřící ze Saúdské Arábie. Tamní muslimové se v sobotu na společných modlitbách shodli na tom, že nedostatek dešťů v tomto období na ně seslal samotný Alláh jako trest za to, že je mezi nimi příliš mnoho hříšníků.

Článek

„Neštěstí by se nepřihodilo, kdyby se v zemi nepáchalo tolik hříchů,“ tvrdil na sobotní modlitbě imám Velké mešity v Mekce, šejk Abd al-Rahmán bin Abdel Aziz al-Sudaís.

Šejk, kritizující situaci, kdy se značný počet lidí honí za zakázanými potěšeními, specifikoval jako zvláště odpovědné za nedostatek dešťů „korupci, úplatkářství a snahu neprávem získat peníze.“

Duchovní v Mekce také vyzval věřící, aby se vyhnuli zakázanému a nezákonnému chování. Boha pak požádal, aby zemi zalil blahodárnými dešti pro dobro země i lidí.

Podle agentury AFP je Saúdská Arábie jednou z nejsušších zemí na světě a tamní lidé musejí odsolovat značené množství mořské vody, aby měli dostatek pitné vody.

Reklama

Výběr článků

Načítám