Hlavní obsah

Kontroverzní Klírův upíří kalendář byl pokřtěn krví

Právo, Eva Božoňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Neobvyklý upírský kalendář představil v úterý večer módnímu světu úspěšný český návrhář Josef Klír. Sice o několik týdnů později, než původně plánoval, projektu nazvanému Vampýři to však ani trochu neubralo na atraktivitě. A protože Klír rád provokuje, své dílo osobně pokřtil krví.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Josef Klír se všemi svými krásnými upírkami představuje poslední stránku kalendáře, na níž je zvěčněn jako krvavý kníže.

Článek

Džbán, který pro křest autorovi kalendáře připravili barmani pražského LIFE fashion café & music baru, obsahoval tekutinu, jež byla od té nejdražší životadárné na pohled téměř k nerozeznání. Že má “krvavý drink” ke skutečné krvi opravdu hodně daleko, o tom se mohli přesvědčit hned při příchodu všichni hosté slavnostního večera, kteří záhadný nápoj ochutnali už jako uvítací koktejl.

„Svět vampýrů mě vždycky fascinoval, a tak jsem mohl při přípravě kalendáře dát naplno průchod své fantazii,” prozradil návrhář. Oživlé obrazy Upírskému obřadu předcházela neobvyklá módní přehlídka, která byla v podstatě jakýmsi oživlým kalendářem. Známé krásky, mezi nimiž nechyběla Zuzana Belohorcová, Veronika Chmelířová či Tereza Zimová, předvedly hostům osm modelů včetně rekvizit v úplně stejném provedení, v jakém jsou prezentovány na stránkách kalendáře.

Konzervativním povahám by se nový kalendář příliš líbit nemusel...

„Letos jsem dal přednost jednoduchosti, čistotě a nevinnosti a jako protiklad jsem použil vampýrský motiv,“ snažil se Klír vysvětlit základní myšlenku svého díla a dodal: „Doufám, že ten příští kalendář bude hotov včas.“

Josef Klír patří k našim nejznámějším a nejvýraznějším módním tvůrcům. Jeho modely všichni dobře známe především ze soutěže krásy Miss ČR. Dvakrát získal titul Návrhář roku v soutěži Svatební šaty roku a v roce 2006 úspěšně debutoval se svou kolekcí na newyorském týdnu módy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám