Hlavní obsah

Dvojice si přišla pro sociální podporu zemřelého i s mrtvolou

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

V New Yorku se počátkem roku stala událost, o níž by se i v jedenkrát notoricky vykřičené čtvrti Hell’s Kitchen dlouho povídalo mezi nejzkušenějšími narušiteli zákona. Dva muži tam po Deváté Avenue vezli na křesle svého mrtvého kamaráda, aby si ještě mohli vyzvednout jeho sociální podporu. Informoval o tom list The New York Times.

Článek

Když Virgilio Cintron (66) počátkem týdne zemřel, jeho dva spolubydlící v tom viděli příležitost, jak se obohatit. Jak James O’Hare, tak David Dalaia byli nezaměstnaní a hrozba propadnutí dorazivšího šeku na 355 dolarů (asi 6000 korun) na Cintronovo jméno je skličovala.

Mrtvola na kancelářské židli cestovala New Yorkem. Zdroj: Reuters

Rozhodli se proto vyrazit s mrtvým Cintronem a jeho šekem na úřad. Křeslo s mrtvolou zaparkovali před budovou úřadu. Muž za přepážkou jim ale šek odmítl proplatit s tím, že to bude muset udělat Cintron sám. „Je venku,“ řekl O’ Hare a s komplicem se obrátil k východu, aby křeslo přivezli.

To už je ale na ulici čekali policisté, které přivolali zděšení kolemjdoucí. Oba 65letí muži skončili ve vazbě a hrozí jim obvinění z podvodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám