Úředníci z ministerstva zahradnictví ženě napsali, že by měla vnímat myší nohu jako speciální přísadu. Ve velkých továrnách je prý zcela normální, že se tam potulují myši. Stejně tak se prý jednoduše čas od času stane, že nějaký z přístrojů myš zachytí a zpracuje ji spolu s potravinami. "Může se stát, že se dostane ke konzumentovi vcelku," uvedla mluvčí ministerstva zdravotnictví Vivjan Potocniková.

"Přestože to není příjemné na pohled, nepředstavují pro člověka žádné zdravotní riziko. Během zavařovacího procesu totiž zahynou i bakterie salmonelózy. Myší noha může být považována za speciální přísadu k okurkám," dodala mluvčí Potocniková.

"Nemohla jsem tomu uvěřit, když jsem tu odpověď dostala. Nevím, co jedí na ministerstvu, ale nalézat mrtvá zvířata ve sklenicích s jídlem prostě není normální," reagovala naštvaně Komparová.