Hlavní obsah

Myší noha v láhvi od okurek byla údajně "speciální přísadou"

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARIBOR

Slovinská žena, která objevila v láhvi okurek myší nohu, byla v šoku, když jí tamější ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že je to "zcela normální". Lenka Komparova kontaktovala ministerstvo, jelikož byla rozhodnutá se s výrobcem soudit a chtěla mít od státního orgánu oficiální vyjádření. Místo podpory jí přišel dopis, nad kterým kroutí nevěřícně hlavou. Informoval o tom server Ananova.

Foto: Profimedia.cz

Ve Slovinsku si dávejte na zavařovanou zeleninu a ovoce pozor.

Článek

Úředníci z ministerstva zahradnictví ženě napsali, že by měla vnímat myší nohu jako speciální přísadu. Ve velkých továrnách je prý zcela normální, že se tam potulují myši. Stejně tak se prý jednoduše čas od času stane, že nějaký z přístrojů myš zachytí a zpracuje ji spolu s potravinami. "Může se stát, že se dostane ke konzumentovi vcelku," uvedla mluvčí ministerstva zdravotnictví Vivjan Potocniková.

"Přestože to není příjemné na pohled, nepředstavují pro člověka žádné zdravotní riziko. Během zavařovacího procesu totiž zahynou i bakterie salmonelózy. Myší noha může být považována za speciální přísadu k okurkám," dodala mluvčí Potocniková.

"Nemohla jsem tomu uvěřit, když jsem tu odpověď dostala. Nevím, co jedí na ministerstvu, ale nalézat mrtvá zvířata ve sklenicích s jídlem prostě není normální," reagovala naštvaně Komparová.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž našel v pivu mrtvou myš

Rumun Mihai Stanescu (32) z města Bacau byl převezen do nemocnice poté, co ve své lahvi piva našel mrtvou myš. Lékaři potvrdili, že má příznaky otravy.

Výběr článků

Načítám