Hlavní obsah

Těhotná rodila doma, už ji nešlo převézt do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Záchranáři museli odrodit v sobotu ženu v jejím domku ve Slatině, protože porod byl v tak pokročilé fázi, že už ji nebylo možné převézt do nemocnice. Porod se přitom měl uskutečnit až za tři týdny. O případu informoval tiskový mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Článek

Když v sobotu operační středisko záchranné služby ve Studénce přijalo tísňové volání těhotné ženy, které čekala své třetí dítě, že má porodní bolesti, vyslalo na místo krátce před patnáctou hodinou sanitku.

Převézt do nemocnice už těhotnou ženu nestihli. "Když záchranáři přijeli, zjistili, že porod u čtyřiatřicetileté ženy je již v běhu a ve fázi, kdy do porodnice již dojet v žádném případě nestihnou," uvedl mluvčí.

Sestřička s řidičem-záchranářem ještě přivolali lékaře z výjezdového stanoviště ve Fulneku a už se věnovali rodičce.

Deset minut po patnácté hodině se dítě narodilo přímo v místě svého budoucího bydliště. Lékař záchranné služby, který přijel, narozenou holčičku vyšetřil a provedl potřebné poporodní ošetření dítěte i maminky. Posádka sanitky je odvezla na porodnickou kliniku do Fakultní nemocnice v Ostravě Porubě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám