Hlavní obsah

Chuck Norris se chce soudit kvůli recesistické knize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový představitel tvrdých chlapíků a ikona béčkových akčních snímků Chuck Norris (především známého ze seriálu Walker Texas Ranger) se chce soudit s renomovaným nakladatelstvím Penguin kvůli recesistické knize, kterou o něm vydalo. Žertovný titul s názvem Pravda o Chucku Norrisovi: 400 faktů o nejskvělejším člověku světa vyšel už v listopadu.

Foto: ČTK

Chuck Norris se ženou Ginou.

Článek

Podle herce kniha shromažďující mýty, jež o něm mezi lidmi kolují, jen parazituje na jeho slavném jméně.

Ctitelé akčních krváků, díky nimž se Norris proslavil, začali na fanouškovských internetových stránkách tvořit celou mytologii týkající se hercových nadpřirozených schopností už před dvěma lety. Autor knihy Ian Spector jen vybral nejlegračnější superhrdinské příběhy a nechal je vydat.

Do knihy se tak dostalo například tvrzení, že "Chuckovy slzy mohou vyléčit rakovinu. Jen škoda, že Chuck nikdy neplakal". Oblíbeným vtipem na Norrisovu adresu je například další z "faktů": "Chuck Norris nespí. Čeká." anebo "Chuck Norris dokáže nabít mobil třením o svou bradku".

Ačkoli je zřejmé, že jde o recesi, rozhodl se Norris s pomocí právníků nakladatelství zažalovat. Podle něj jsou v knize nepravdivé informace, které ho urážejí a poškozují jeho důstojnost a dobré jméno. Herec proto žádá odškodnění za poškození obchodní značky, neoprávněné obohacování a porušení osobnostních práv.

Chuck Norris, mimo jiné bývalý profesionální mistr světa v karate, hrál ve více než dvacítce filmů. Známý je například ze snímků Delta Force či Mistr Kickboxu, je také hlavním hrdinou televizního seriálu Walker Texas Ranger.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám