Hlavní obsah

Slováci museli před startem opustit palubu letadla

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Pilot letadla společnosti Condor nechal v brazilském letovisku Salvador de Bahia vysadit z paluby skupinu asi sto Slováků, kteří se údajně na chovali příliš hlučně. Slováci však tvrdí, že letadlo mělo technické problémy a když na to kapitána upozornili, pilot prohlásil, že nemůže letět s pasažéry, kteří mu nedůvěřují. Údajně vyhrožoval, že Slováky dá vyvést z paluby letištní policií.

Článek

Slováci si museli po vysazení z letadla zabezpečit nové letenky a postupně se dostali na Slovensko. Mezi vysazenými cestujícími byli také slovenští umělci, jako herec Štefan Skrúcaný nebo druhá slovenská SuperStar Peter Cmorík. "Cítili jsme na palubě zápach, tak jsme na to upozorňovali kapitána letadla," uvedl Cmorík pro televizi TA3 po návratu do Bratislavy.

Letadlo původně vzlétlo se všemi pasažéry, ale po hodině letu bylo v kabině cítit zápach a kapitán letadla oznámil, že se musí vrátit. "V průběhu letu piloti vypustili palivo, nasadili si kyslíkové masky a v kabině zhasla světla. Na některé cestující začala kapat neznámá tekutina a nevěděli jsme, jak to dopadne," líčila situaci herečka Antónia Miklíková.

Po návratu do města Salvador de Bahia letecká společnost cestující ubytovala na vlastní náklady a měli letět druhý den. Cestující si však druhý den všimli, že jim přistavili stejné letadlo, které už mělo být po technické prohlídce.

"Pilot se přiznal, že příčiny zápachu nezjistili a slíbil, že poletí u pevniny, kdyby musel v případě poruchy nouzově přistát. Tvrdil však, že letadlo je v pořádku," uvedl další z cestujících. Ještě před dalším vzletem se v letadle opět začal šířit zápach.

Slováci na to upozornili kapitána, ale ten dal vysadit všechny cestující se slovenským pasem s tím, že když mu nedůvěřují, ať s ním neletí. "Já jsem odmítl vystoupit, protože jsem měl platnou letenku. Je absurdní trestat někoho na základě státní příslušnosti," uvedl jeden ze slovenských cestujících, který letěl s manželkou a čtyřletou dcerou.

Reklama

Výběr článků

Načítám