Hlavní obsah

Rekordně krátký trenérský post trval deset minut

Novinky, The Sun, jky, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TORQUAY

Bývalá fotbalová hvězdička britských týmů West Ham United a Fulham Leroy Rosenior byl jmenován trenérem klubu z nižší britské fotbalové soutěže - Torquay United. Tým skončil na úplném dně tabulky páté nejvyšší anglické soutěže, a tak mnozí viděli v Roseniorovi nový impuls. Nový trenér byl ale deset minut po svém jmenování vyhozen. Tým byl prodán obchodnímu konsorciu, což znamenalo pro Roseniora rekordně rychlý konec.

Článek

Město Torquay může znát většina Čechů asi jen ze seriálu Hotýlek (Fawlty Towers), ve kterém exceloval britský komik John Cleese. Po dlouhé době na sebe Torquay opět opravdu výrazně upozornilo. Leroy Rosenior byl uveden řádně se všemi poctami, ale po deseti minutách již týmu nevelel. O bizarním případu informoval britský deník The Sun.

Sportovní novináři byli svoláni na tiskovou konferenci, která se konala v 15:30 místního času. O deset minut později se Rosenior od majitele klubu dozvěděl, že vzhledem k tomu, že byl klub prodán obchodnímu konsorciu, tak přichází o práci. "To, že se to stalo deset minut po tiskové konferenci, to byl trochu šok. Ale později jsme se tomu opravdu upřímně zasmáli," řekl třiačtyřicetiletý Rosenior.

Leroy Rosenior tak překonal rekord Dave Bassetta, který v roce 1984 setrval v klubu Crystal Palace pouhých 72 hodin. "Zjevně si mysleli, že jsem za těch deset minut již odvedl fantastický kus práce a nechali mě jít," vtipkoval Rosenior. Rosenior už tým vedl v letech 2002 - 2006, kdy tým opustil po vzájemné dohodě. Tým nyní sestoupí do konference.

V klubu se střídají manažeři

Od Roseniorova odchodu v roce 2006 byl klub v opravdové manažerské krizi. Za rok se na postu manažera vystřídali čtyři šéfové, ani jeden však tlak neustál. "Všem jim přeji opravdu hodně štěstí," dodal již s úsměvem Rosenior.

Reklama

Výběr článků

Načítám