Hlavní obsah

Čtyřnohý komisař Faust dopadl zloděje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Policejní pes vystopoval zloděje, který se v neděli ráno vloupal do zlínského baru. Pětadvacetiletý muž ze Zlína podle policie způsobil majiteli škodu za 22.000 korun. Policejní rada ho obvinil z trestného činu krádeže vloupáním, za což mu hrozí až tři roky vězení. Novinářům to řekl mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Článek

Muž z baru odcizil deset lahví alkoholu, 25 krabiček cigaret a finanční hotovost ve výši téměř 3000 korun. Z vedlejší kanceláře si odnesl telefon a 5000 korun v hotovosti. Do vyšetřování zapojili policisté německého ovčáka Fausta. Podle stop dovedl pes policisty až k oknu domu, kde se nacházely krevní stopy zloděje. Muž ale v té době doma nebyl a policie ho zadržela v neděli odpoledne v centru Zlína. "Muž stejnou trestnou činnost páchal i v minulosti a zlínské policii je znám," řekl Mitáček. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. Policejní pes Faust vypátral loni v listopadu dvojici mužů, kteří na konci října přepadli a oloupili o 5000 korun a osobní doklady muže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám