Hlavní obsah

Venezuela zakázala během Velikonoc alkohol

Novinky, Novinky, The Guardian, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CARACAS

Venezuelský prezident Hugo Chávez zakázal během Velikonoc pití alkoholu. Od 31. března do 8. dubna nesmějí v katolické zemi ovládané levicovými politiky ani čichnout k lihovinám. Přitom Venezuelané v tuto dobu vypijí tradičně hektolitry whisky. Letos jim žádný bar od pěti odpoledne do desíti ráno nenalije ani slzu.

Článek

Společnost Cerverceria Polar produkující pivo zrušila řadu chystaných akcí, které během Velikonoc tradičně pořádá. Turisté na ostrově Margarita se možná těšili na jeden z největších festivalů v zemi, ale prezidentovu nařízení se málokdo odvažuje vzdorovat, takže akce byla zrušena.

Chávezovo nařízení rozezlilo všechny podnikatele. Tržby jim totiž prý díky nesmyslné vyhlášce klesnou o sedmdesát procent. A země se může také těšit na odliv turistů a jejich valut.

"Nemusíte pít alkohol, abyste se dobře pobavili," vysvětlil zákaz pití ministr spravedlnosti Pedro Carreno.

Dodržování nařízení bude hlídat policie. Již nyní už si ale Venezuelané našli cestu, jak nařízení obcházet. Krátké mrknutí na barmana tak nyní neznamená, že se s ním chcete lépe seznámit, ale že si přejete do objednané coly přidat trochu rumu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám