Hlavní obsah

Muže z Hlinska vyděsil had v posteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HLINSKO

Ještě dlouho bude obyvatel jednoho z bytů v Hlinsku na Chrudimsku zřejmě vzpomínat na nedělní ráno. Probudil se a vedle něj v posteli byl hrozivě vypadající had. Na prožité hrůze nic nemění skutečnost, že když hasiči s pomocí policie plaza odchytili, vyklubala se z něj neškodná užovka červená.

Článek

Podle majitelů bytu se musela do postele dostat v krabici s novým elektrospotřebičem, zoolog však doporučuje, aby se spíše podívali k sousedům do terárií.

"Skutečně měli v bytě hada, prý byl zřejmě zalezlý v bedně od pračky nebo myčky, kterou si den předtím přivezli, a kam se snad dostal někde ve skladu. Nakonec ho odchytil do vaku jeden policista, který se věnuje práci se zvířaty," řekl velitel hasičské stanice v Hlinsku Hynek Weber.

Policie ale o cestě plaza v obalu pračky pochybuje. "To je verze majitelů bytu, ale často se hadi někam dostanou od sousedů přes stoupačky," míní vedoucí obvodního oddělení hlinecké policie Jan Švadlenka.

Jeho slova potvrzuje zoolog Východočeského muzea v Pardubicích Jan Dolanský. "Užovka červená je jeden z nejčastěji u nás chovaných terarijních živočichů. Původně pochází ze severní Ameriky a není znám případ, kdy by v Česku přežila ve volné přírodě. Takže pochází téměř jistě z chovu a být tím pánem, šel bych se podívat, jestli neutekla někomu v domě," doporučuje Dolanský.

Reklama

Související témata:

Související články

Had vyděsil údržbáře stadionu

Pořádný zmatek zavládl ve středu odpoledne v útrobách fotbalového stadionu prvoligové FC Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech. Rozruch mezi údržbáři způsobil...

Krotitel hadů políbil 19 kober královských

Thajský krotitel hadů dal polibek při pokusu o světový rekord v líbání nebezpečných hadů 19 vysoce jedovatých kober královských. Kobry byly jedna za druhou...

Výběr článků

Načítám