Hlavní obsah

Stránka dotazů na matku prosperuje

Právo, fer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Jak si ustlat, uklidit a co dělat s prádlem vyndaným z pračky - to jsou jen některé ze starostí, které se musí učit řešit mladí Němci. Jak ale napsal britský Guardian ve své zpravodajské službě, pomoc mají neustále po ruce. Nabízejí ji internetové stránky frag-mutti.de, neboli zeptej se maminky, které starým mládencům slouží jako záchranný pás.

Článek

"Mnohé ze zoufalých telefonátů matce budou zbytečné," slibuje se na webu populárním natolik, že jeho autoři už vydali i knihu. Právě díky nim se na internetu německy mluvící lidé dočtou, jak uvařit vejce, jak se zbavit zápachu z cigaret (miskami octa v bytě) či jak zabránit vzniku plísně na zástěně v koupelně (solným roztokem).

Mladí Němci však mají k dispozici i "otcovské rady", například jak zapudit dívku, která se vás mermomocí snaží ulovit (vypít před schůzkou mléčnou kaši z cibule, což vyvolá vytrvalé větry.

Popularita stránek nepřekvapuje. Výzkumy ukazuje, že stále více Němců zůstává do třiceti a někdy i několik let po třicítce u rodičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám