Hlavní obsah

Nejstarší rodičkou světa se stala 67letá Španělka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Svět má novou nejstarší rodičku světa. V jedné z barcelonských nemocnic porodila v sobotu zdravá dvojčata sedmašedesátiletá žena ze Španělska. O celý rok tak překonala dosavadní držitelku tohoto ojedinělého rekordu, Rumunku Adrianu Iliescuovou.

Článek

Šťastná maminka podstoupila v Latinské Americe léčbu, po které otěhotněla. Podle informací mluvčí nemocnice, v níž žena pocházející z jižní části Španělska rodila, přivedla na svět císařským řezem dvojčata.

Matka i její dvě děti jsou podle lékařů v dobrém stavu, a to i přesto, že doktoři potomky nové rekordmanky umístili do inkubátorů. Nemocnice identitu ženy i pohlaví dětí s ohledem na jejich soukromí odmítla zveřejnit.

Žena rodila poprvé. Je o rok starší než Adriana Iliescuová, které se loni v lednu narodila holčička, když jí bylo 66 let. I Rumunka byla těhotná s dvojčaty, avšak jedno z nich zemřelo ještě před porodem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám