Hlavní obsah

Manželka britského premiéra v mládí pózovala nahá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Hříchy mládí vrhají dlouhé stíny. V době, kdy se proslýchá, že manželka britského premiéra Cherie Blairová (51) by mohla být členkou papežské Akademie sociálních studií, odhalil londýnský deník The Times, že v mládí údajně pózovala nahá jistému anglickému malíři.

Článek

"Konkrétně prý stála nynější renomovaná právnička modelem pro obraz Kráčející nahota, modré šaty, který v 70. letech minulého století vytvořil úspěšný tvůrce ženských aktů a pedagog na prestižní londýnské Slade School of Art Euan Uglow (1932 - 2000).

Tehdy dostávala Cherie, které bylo něco přes dvacet, za pózování v přepočtu na současný kurz zhruba 200 Kč na hodinu. Podle Uglowova agenta Willa Darbyho však dílo nebylo nikdy dokončeno a jako torzo bylo spolu s dalšími akty vystaveno jen jednou, v roce 1983. Poté, co Blairovi vstoupili do politiky, Euan Uglow, který se s nimi úzce přátelil, dílo pečlivě ukryl před veřejností. Dnes se nachází v majetku jedné umělecké nadace.

Kancelář premiéra Tony Blaira se k záležitosti nechce vyjádřit. Rovněž tak Cherie odmítá upřesnit, zda to byl nedostatek peněz v době vysokoškolských studií, či jiné důvody, proč stála modelem v ateliéru právě specialisty na ženské akty.

Reklama

Výběr článků

Načítám