Hlavní obsah

Na londýnská jeviště míří muzikál Menopauza

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Vagína monology a Sex ve městě mají dalšího sourozence. Londýnská jeviště na West Endu uvedou muzikál Menopauza, který má být oslavou nejen žen, ale také jejich období plného hormonálních a emocionálních změn. Tvůrci projektu do hlavních rolí obsadili hormonální pilulky, porody, ztrátu paměti i pomočování, doprovod tvoří pozměněné verze některých klasických skladeb popu.

Článek

Komedie klade vysokou zátěž na herce, neboť je od začátku do konce plná tance a zpěvu. Začíná v oddělení spodního prádla obchodního domu, kde čtyři hlavní hrdinky bojují o černou krajkovanou podprsenku. Po devadesáti minutách se z žen stanou kamarádky zažívající kolektivní katarzi, když dokáží najít společnou notu při plkání nad přejídáním se čokoládou až po hormonální léčbu.

Hudebně se mohou návštěvníci muzikálu těšit na směs hitů Bee Gees Night Fever (Noční horečka) a Staying Alive (Zůstat naživu), které jsou předělány na Night Sweating (Noční pocení) a Staying Awake (Zůstat vzhůru.

Originální verze divadelního kusu Menopause: The Musical se poprvé objevila v roce 2001 v americkém Orlandu na malé scéně, kde téměř zapadla. Britové však chtějí z muzikálu učinit trhák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám