Hlavní obsah

Žáci Arkadie přivezli šest medailí z abilympiády

Právo, Karel Otcovský

Šest medailí přivezli žáci soukromé speciální školy Arkadie, teplické společnosti pro komplexní péči o zdravotně postižené, z letošní abilympiády dětí a mládeže v Jedličkově ústavu v Praze.

Foto: Jitka Riedelová –Arkadie

František Bláha maluje vítězný portrét prof. Jedličky.

Článek

Na abilympiádě letos o cenné kovy bojovalo 124 účastníků. Dvanáctičlenné družstvo Arkadie obsadilo 10 disciplín

Příprava na budoucí povolání

Jednotlivé disciplíny jsou voleny tak, aby děti motivovaly k rozvíjení dovedností, které uplatní v budoucím povolání. Letošní, již 20. ročník abilympiády, byl věnován 100. výročí Jedličkova ústavu a jeho zakladateli, profesoru Rudolfu Jedličkovi.

Zlato za Jedličku

Přímo s osobou profesora Jedličky souvisel úkol v jedné z disciplín – namalovat jeho portrét. Úkolu se nejlépe zhostil František Bláha a za své dílo získal zlato. Stejně úspěšná byla Kristýna Šulerová z Krupky v disciplíně Studená kuchyně.

Na výtvorech si i pochutnali

Dvě stříbrné medaile zajistili pro družstvo Nicole Bartošová za disciplínu Tkaní a Honza Bokoč za Hry na PC, bronzové pak Marta Ličková za Aranžování květin a Kristýna Vojtíšková za Tkaní.

„Vzniklé výrobky ze soutěže byly darovány sponzorům. Kromě těch, které podléhají zkáze. Ty si nakonec všichni mohli ochutnat a sníst,“ uvedla Jitka Riedelová, jedna z doprovázejících učitelek.

Abilympiády jsou důležitou součástí přípravy žáků speciální školy Arkadie na uplatnění v životě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám