Hlavní obsah

V soutěži Skvělí mladí podnikatelé České republiky zvítězil studentský tým Central Warehouse Solution

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní cenu - šek na patnáct tisíc eur - v soutěži Brilliant Young Entrepreneurs (BYE) určené vysokoškolským studentům získal tým Central Warehouse Solution (CWS)za svůj projekt zprostředkování logistických služeb pro malé a střední e-shopy.

Foto: Alžběta Sklářová

Vítězové soutěže Konstantin Margaretis a Patrik Babinec se šekem.

Článek

Dvojčlenný podnikatelský tým, který tvoří Patrik Babinec, student právnické fakulty Univerzity Karlovy a Konstantin Margaretis, z ekonomické fakulty VŠB – TU Ostrava, obdrží návdavkem i odborný mentoring od společnosti Hyundai.

Peníze usnadní rozjezd projektu

„Vítězství pro nás znamená neuvěřitelné ulehčení startu našeho byznysu ve smyslu finanční svobody při rozjezdu a velký přínos vidím v možnosti využít mentoring od partnera soutěže, společnosti Hyundai. Velmi přínosná je i zpětná vazba od lidí z poroty, kteří se pohybují v reálném byznysu,“ okomentoval triumf člen vítězného týmu Patrik Babinec. Konstantin Margaretis pak dodává: „Pro nás jde zároveň o obrovský závazek. Teď přijde realizace, která je nadlouho a pro všechny bude zajímavé sledovat, jak nám to půjde.“

Vybrat vítěze nebylo jednoduché

Soutěž BYE vyhlásila nezisková vzdělávací organizace JA Czech ve spolupráci se společností Hyundai Motor Czech s.r.o. a přihlásilo se do ní se svými projekty 32 týmů. Pět z nich pak postoupilo do finále, které proběhlo v uplynulých dnech v pražském sídle společnosti Hyundai Motor Czech.

„Zaujala mě profesionalita a pečlivá příprava finalistů a zároveň otevřený a nezatížený postoj k podnikání. Bylo vidět, že se všichni postupující věnují svému podnikatelskému záměru již nějakou dobu, protože projekty a znalosti příslušného segmentu trhu byly na téměř profesionální úrovni. Protože oceněný mohl být pouze jeden projekt, nebylo pro mě rozhodování o vítězi jednoduché,“ uvedl k soutěži Miloš Adámek, člen poroty a Senior PR Manager Hyundai Motor Czech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám