Hlavní obsah

Svatební dort roku 2013 prověří kvality českých a moravských cukrářů

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cukráři a cukrářky v Česku mohou porovnat své dovednosti se světem díky prvnímu ročníku soutěže Svatební dort roku 2013. Soutěž startuje 12. ledna na veletrhu Svatební dny v hotelu Clarion a vyvrcholí 2. března 2013.

Foto: Profimedia.cz

Svatební dorty jsou přirozenou vlajkovou lodí tvůrců dortů.

Článek

Hlavním cílem tohoto neziskového projektu je zvýšení úrovně českého cukrářského trhu, a to ve speciální disciplíně svatebních dortů. Soutěž vybízí české profesionální i amatérské cukráře nebo týmy k prezentaci svého umění a slibuje za to hlavní cenu - špičkový týdenní kurz v italském kulinářském institutu.

Cíl: podpora cukrářského řemesla

Odborným garantem a patronem soutěže se stal dvojnásobný Nejlepší cukrář ČR Lukáš Skála, který je již po mnoho let ostříleným soutěžícím i komisařem v mnoha českých i mezinárodních soutěžích.

„Rád podpořím projekt, jehož cílem je podpora cukrářského řemesla, které je stále tak trochu podceňováno. Velmi kvituji hlavní výhru formou dalšího vzdělávání a věřím, že tuto jedinečnou příležitost ocení především soutěžící,“ komentuje nový projekt Skála.

Počínaje 12. lednem 2013 mohou soutěžící zasílat své přihlášky společně s fotografiemi soutěžních dortů na adresu www.svatebnidortroku.cz.

O čtyři týdny později odstartuje na uvedeném webu veřejné hlasování a 2. března 2013 ve finále, konajícím se na mezinárodním veletrhu World of Beauty & Spa, odborná porota vybere Svatební dort roku.

Účast v soutěži přislíbil také zakladatel Italian Institute for Advanced Culinary and Pastry Art, který umožní vítěznému tvůrci dortu následně na týdenním kurzu ještě zlepšit jeho dovednosti.

Konec lentilkových dekorací

Soutěž chce mimo jiné objevit nové cukrářské talenty z řad laické veřejnosti, upozornit na nové trendy v oblasti svatebních dortů jak z pohledu dekorů, tak použitých surovin a pomoci v prezentaci profesionálům, kteří se na svatební dorty specializují.

Sekundárním cílem je vzdělávání veřejnosti. Čím vyšší budou její požadavky, tím vyšší úroveň služeb budou cukrářští profesionálové nabízet.

„Jinými slovy už se nemusíme spokojit s lentilkovou dekorací, krtečkovým dortem nebo těžkým máslovým krémem na českých dortech. Svatební dorty jsou přirozenou vlajkovou lodí tvůrců dortů, proto jsme si vybrali na porovnání se světem právě je,“ uvedla před startem projektu jeho koordinátorka a majitelka svatební agentury Unique Wedding Soňa Solařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám