Hlavní obsah

Siemens v Česku zaměstná vybrané bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrotechnická firma Siemens bude v rámci programu Restart@Siemens vybírat lidi, kteří o svůj domov přišli bez vlastního zavinění, a nabídne jim roční pracovní smlouvu. Firma v Česku ročně zaměstná 15 až 20 lidí bez domova.

Foto: Profimedia.cz

Účastníci programu dostanou příležitost začít znovu.

Článek

Sociální poradenství programu poskytnou neziskové organizace Armáda spásy, Charita ČR a Naděje, Siemens bude kandidáty vybírat jejich prostřednictvím. S integrací do místních komunit účastníkům programu pomohou podpůrné skupiny dobrovolníků z řad zaměstnanců Siemensu.

Dostanou roční smlouvu

V souladu se schopnostmi, znalostmi a zkušenostmi vybraných osob jim Siemens nabídne roční smlouvu na odpovídající místa ve výrobních závodech nebo prodejních jednotkách. Když se jednotlivci v programu osvědčí, budou v práci pro Siemens pokračovat. Vždy jedno nebo dvě místa nabídnou prodejní jednotky v Praze, Brně a Ostravě a výrobní závody Brno, Drásov, Frenštát, Mohelnice, Letohrad a Trutnov. Místa by měla vzniknout v průběhu příštích osmnácti měsíců.

Příležitost začít znovu

"Jsem přesvědčen, že pozitivní vliv programu Restart@Siemens bude oboustranný. Jeho účastníci dostanou příležitost začít znovu a my ostatní si díky nim možná upravíme žebříček vlastních hodnot," uvedl generální ředitel skupiny Siemens Česká republika Eduard Palíšek.

Dostanou benefity i ubytování

Vedle pracovní smlouvy bude Siemens po dobu jednoho roku účastníkům programu hradit náklady na ubytování a také jim budou náležet stejné benefity jako ostatním zaměstnancům v daných lokalitách.

Siemens v Česku zaměstnává přes 9000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám