Hlavní obsah

Šance pro talentované studenty, vědce a pedagogy

Novinky, kil

Český Siemens odstartoval nový ročník vědecké soutěže Cena Wernera von Siemense, v níž firma ocení talentované studenty, vědce a pedagogy z technických a přírodovědných oborů. Mezi ty nejlepší rozdělí odměny v celkové výši přes jeden milión korun.

Foto: archiv Siemens

Soutěž Siemens pořádá spolu s významnými představiteli českých vysokých škol a Akademie věd ČR.

Článek

Podpořit české vědecké talenty a pedagogy a vyzdvihnout význam vědy a výzkumu pro společnost – to jsou cíle již 19. ročníku tradiční soutěže Cena Wernera von Siemense, kterou Siemens pořádá spolu s významnými představiteli vysokých škol a Akademie věd ČR. Ti jsou i garanty jednotlivých kategorií a podílejí se na vyhodnocení nejlepších prací. Záštitu nad udílením cen poskytuje místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a ministerstvo průmyslu a obchodu.

Úroveň prací je vysoká

„Cena Wernera von Siemense je projekt, ze kterého mám velkou radost. Moc se těším na slavnostní chvíli, kdy se s těmi nejlepšími studenty, vědci a pedagogy setkám. Odborná úroveň oceněných prací je tradičně velmi vysoká, což vypovídá o tom, jak velký potenciál v mladých lidech je, pokud se ho podaří dobrým učitelům podchytit a rozvinout,“ prohlásil Eduard Palíšek, generální ředitel Siemens Česká republika.

Ocenění pro nejlepšího pedagoga

Studenti a vědecké týmy mohou své práce a projekty přihlašovat v pěti soutěžních kategoriích, které se věnují nejen základnímu výzkumu a významným výsledkům na poli vývoje a inovací, ale dávají prostor i kvalitním disertačním a diplomovým pracím. Pravidelně Siemens oceňuje i nejlepšího pedagogického pracovníka. Zvláštního ocenění se dostane studentovi, který dosáhl mimořádných studijních a výzkumných výsledků a překonal přitom zdravotní překážky.

Zlepšit dialog mezi státem a soukromým sektorem

Do soutěže lze přihlásit práce, které jsou zpracovávány v technických a vybraných přírodovědných oborech, a to prostřednictvím webu http://www.siemens.cz/cenasiemens. Termín uzavírky přihlášek je 25. listopadu 2016. Slavnostní předávání cen proběhne 9. února 2017 v prostorách Betlémské kaple v Praze. Cena je pravidelně vyhlašována v rámci dlouhodobé snahy a podpory společnosti Siemens o zintenzivnění dialogu mezi státním a soukromým sektorem v oblasti vědy, výzkumu, vývoje a vzdělávání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám