Hlavní obsah

Polovina žen využívá k pracovnímu postupu flirt a vzhled

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská unie věnuje každoročně obrovské úsilí k narovnání příležitostí mužů a žen na pracovním trhu. Podle britské sociologické studie však tahle snaha zatím moc nevychází. Sexismus je všudypřítomný a ženy samy ho neustále využívají a zneužívají.

Foto: Profimedia.cz

Flirtováním se ženy pokoušejí dosáhnout na lepší pracovní pozice.

Článek

Svým vzhledem a flirtováním se pokouší dosáhnout na lepší pracovní pozice či vyšší plat polovina zaměstnaných žen.

Z průzkumu společnosti Confused dále vyplývá, že přímo sex využívají ženy jako zbraň také u svých partnerů a manželů. Dosahují jím lepšího chování od svých mužů, větší pozornosti či zisku peněz a vysněných dárků.

Při spolupráci hraje vzhled rozhodující roli

Čtyři z deseti manažerů zase v průzkumu přiznali, že si vybrali kandidátku na pracovní pozici především kvůli vzhledu a její přitažlivosti. Téměř polovina těchto mužů se přiznala, že se pak snažila získat tuto ženu do postele či s ní mít vztah.

Tři z pěti zaměstnanců tvrdili, že se chovají lépe k atraktivním kolegyním a dávají jim přednost při spolupráci.

Snahy o emancipaci ztěžují ženy samy

„Dnes věnujeme tolik úsilí na to, aby ženy nebyly vnímány jako sexuální objekty a měly na pracovišti rovné podmínky. Ale naše výsledky dokazují, že navzdory tomu mnoho žen využívá své vnady vyloženě k postupu, obohacení či kvůli jiným výhodám ze strany mužů. Zda je tohle dobré, či špatné, je naprosto subjektivním názorem,“ tvrdí Sharon Flahertyová, PR manažerka ze společnosti Confused.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám