Hlavní obsah

Podíl lidí, kteří musí pracovat z kanceláře, klesl o třetinu

– Praha

Podíl Čechů, kteří musí být kvůli své práci v kanceláři, se proti loňsku snížil o třetinu. Zatímco loni muselo z kanceláře pracovat 74 procent zaměstnanců, letos je to jen 54 procent. Vyplývá to z průzkumu společnosti Microsoft.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zhruba osm z deseti šéfů malých a středních firem si myslí, že lidé, kteří mohou pracovat odkudkoli, jsou výkonnější i spokojenější. Podobný názor mají zaměstnanci – 72 procent z nich souhlasilo s tím, že možnost pracovat i mimo kancelář zvyšuje jejich produktivitu.

Podle zkušeností Microsoftu vzrostla po zavedení možnosti pracovat mimo zaměstnání výkonnost zaměstnanců o čtvrtinu, kreativita o třetinu a dostupnost a týmová práce o 40 procent.

Generální ředitelka nemá vlastní kancelář

„Opustili jsme tradiční přístup k práci i k pojetí kanceláře. Dnem práce odkudkoli chceme inspirovat ostatní, aby se nebáli využít moderní formy spolupráce, které jim umožní být úspěšnější v byznyse a šťastnější v životě,” uvedla generální ředitelka české pobočky Microsoftu Biljana Weberová. Dodala, že ani ona sama nyní nemá vlastní kancelář ani židli.

Podle průzkumu musí být v kanceláři 46 procent pracovníků nejmenších firem do devíti lidí, 57 procent zaměstnanců podniků do 50 zaměstnanců a 59 procent lidí ve firmách do 250 zaměstnanců.

Microsoft pořádá Den práce odkudkoli letos počtvrté. V rámci akce pořádají zapojené organizace semináře, soutěže či happeningy související s flexibilitou práce. Tento den připadá na čtvrtek a zapojí se do něj přes 70 firem, například Sodexo, O2, Nadace O2, Innogy, CBRE, CPI, KPCS, ČSOB, Dell, Dopravní podnik hl. m. Prahy, LMC, Nestlé nebo Xerox.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám