Hlavní obsah

O pracovní benefity je zájem, mobil a notebook jsou už samozřejmostí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovní benefity obecně se stávají v poslední době čím dál více skloňovaným tématem. Podle Štěpána Tůmy ze společnosti Sodexo Benefity si zaměstnavatelé ve srovnání s minulostí mnohem více uvědomují, jak moc je důležité nabízet lidem jako motivační prvek právě dostatečnou nabídku různých benefitů. S nástupem do zaměstnání tak pracovníci některých profesí automaticky obdrží firemní notebook, případně mobilní telefon.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

U této výpočetní techniky se však obvykle nejedná o to nejkvalitnější zařízení. Řada zaměstnanců by si proto ráda svůj pracovní počítač vybrala sama. Více než polovina z celkového počtu lidí oslovených firmou Intel by si na něj dokonce finančně přispěla. [celá zpráva]

Zaměstnanecký benefit

Mluvčí Sodexo Lucie Miřácká k tomu doplňuje, že zatímco před několika lety patřily mobilní telefon a notebook mezi nejoblíbenější zaměstnanecké benefity, dnes jsou považovány spíše za samozřejmost.

Benevolentnější přístup při nákupu výpočetní techniky se tak může stát významným zaměstnaneckým benefitem, který podpoří flexibilitu pracovníků.

Využívání firemních počítačů i pro soukromé účely je zatím spíše výjimkou - podporuje jej pouhých sedm procent středních a velkých firem.

Požadavek na flexibilitu práce

„Hlavním trendem v zaměstnaneckých benefitech je dnes individualizace, jednoduchost a digitalizace, což potvrzuje i rostoucí zájem o elektronická řešení poskytování benefitů – elektronické stravenky a službu Cafeteria,“ podotýká Miřácká.

S firemními notebooky úzce souvisí i práce z domova. Jitka Schmiedová, ředitelka lidských zdrojů České spořitelny uvádí, že jejich lidé oceňují zejména flexibilní zaměstnání, které zahrnuje možnost home-office, sdílení pracovního místa, klouzavou pracovní dobu i zkrácený pracovní úvazek.

„Pro zaměstnance máme Cafeterii benefitů, kde si mohou za přidělené body nakoupit benefity ze široké nabídky podle vlastního výběru. Investovat tak mohou do lékařské péče, wellness a fitness pobytů a programů, dovolené, zdraví, sportu, či kulturních akcí. Poskytujeme rovněž příspěvek na hlídání dítěte ve věku 1 až 5 let pro rodiče,“ popisuje.

„Pokud zaměstnanci pro firmu dýchají, je logické, že se jim snažíme dát určité benefity, abychom jejich výkony ohodnotili i jinak než jen finančně. Například při nákupu firemního auta jim dáme možnost ovlivnit některé parametry. Ještě běžnější je to při nákupu výpočetní techniky. Zaměstnanci, kteří firmě přinášejí užitek, mají též možnost významně ovlivnit, s jakým telefonem či notebookem budou pracovat,“ potvrzuje oboustranný zájem Petr Klapka, ředitel společnosti Vision Praha.

Reklama

Související články

Podniky pečují o zdraví svých zaměstnanců

Důkladnější péče o vlastní zdraví a aktivní životní styl jsou důležité pro stále větší část populace. V době extrémně nízké nezaměstnanosti toho využívají...

Pizza zdarma motivuje lépe než peníze

Jak zvýšit pracovní produktivitu svých zaměstnanců? Spíše než peníze navíc je vybudí pizza zdarma. Alespoň to je výsledkem experimentu Dana Arielyho, o němž se...

Výběr článků

Načítám