Hlavní obsah

O práci u LEO Express se ucházelo na 800 zájemců

Novinky, kil

Hromadný nábor nových pracovníků, který na začátku dubna zahájila pro svou rozjíždějící se vlakovou dopravu společnost LEO Express, vyvolal značný zájem veřejnosti. Během jednoho měsíce do konce dubna, kdy bylo uzavřeno 1. kolo výběrového řízení, se o nově vytvářená místa stevardů, pokladních, operátorů call centra, či dispečerů přihlásilo přes 800 mužů a žen.

Foto: archiv LEO Express

LEO Express chce do prosince najít zhruba 80 spolehlivých a kvalitních pracovníků.

Článek

„Tak velký ohlas veřejnosti překonal naše očekávání. Je vidět, že naše firma již má jméno a že lidé pochopili, že jsme atraktivním a perspektivním zaměstnavatelem. Zájem pracovat pro LEO Express převýšil naši nabídku přibližně desetkrát, protože LEO Express chce do prosince v uvedených profesích najít zhruba 80 spolehlivých a kvalitních pracovníků, kteří budou zajišťovat železniční přepravu cestujících na naší první trase Praha-Ostrava,“ říká Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express.

Dvě stovky nejlepších do dalšího kola

„Do dalšího kola jsme vybrali přibližně 200 uchazečů, kteří nejvíce odpovídali našim požadavkům a představám. Ti v druhé polovině května absolvují náročné psychologické i osobnostní testy a v Ostravě a v Praze projdou tzv. assesment centry. Během nich si mimo jiné ověříme schopnosti uchazečů řešit zátěžové situace, jejich předpoklady pro práci v týmu či jejich umění jednat s klienty,“ vysvětluje Viktor König, generální ředitel společnosti.

Přijatí kandidáti projdou v létě školením

První nově přijatí pracovníci již v létě absolvují teoretické i praktické několikatýdenní školení. Celý nábor a následný výcvik nových zaměstnanců je naplánován tak, aby s rozjezdem plného provozu v prosinci letošního roku byl LEO Express v plné síle a mohl na svou první dopravní trasu nasadit plně kvalifikované a důkladně proškolené pracovníky.

Zájem mají mladí, ale i zkušení železničáři

Zhruba dvě třetiny uchazečů tvoří ženy, většina zájemců pochází ze severní Moravy a nejčastěji se uchází o pozice stevardka, popř. pokladní nebo operátorka call centra. Zájemci se rekrutují spíše z mladších mužů a žen, kteříjsou na prahu pracovní kariéry. O práci u LEO Express se ale ucházejí také zkušení pracovníci s praxí železniční dopravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám