Hlavní obsah

Nezaměstnanost v EU zůstala v srpnu na 6,9 %

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Míra nezaměstnanosti v Evropské unii zůstala v srpnu na 6,9 % a je stále výrazně vyšší než v České republice, kde tento ukazatel klesl na 4,3 % z červencových 4,4 %. Nezaměstnanost v zemích eura dokonce překvapivě stoupla na 7,5 %, sdělil dnes statistický úřad Eurostat.

Článek

V 15 zemích eurozóny hledalo v srpnu práci 11,596 milionu lidí. To bylo o 90 000 více než v červenci a o téměř čtvrt milionu více než před rokem.

Na Slovensku, které bude šestnáctým členem eurozóny od ledna příštího roku, je míra nezaměstnanosti stále silně nad průměrem celé Evropské unie i eurozóny. Slovenská nezaměstnanost v srpnu klesla na 9,9 % z červencových desíti procent.

Ze zemí, za něž byly údaje k dispozici, mělo nejvyšší míru nezaměstnanosti Španělsko, kde to bylo 11,3 %, následovalo Slovensko. Nejnižší byla nezaměstnanost v Nizozemsku s 2,6 %.

Nejvýraznější nárůst počtu lidí bez práce zaznamenalo Irsko, které se letos propadlo do recese a míra nezaměstnanosti zde vystoupila na 6,2 % z červencových 5,9 %. Podobně rychle stoupla nezaměstnanost ve Španělsku, které rovněž zažívá ekonomické problémy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám