Hlavní obsah

Najít práci v Rakousku je jednodušší

– PRAHA
Novinky, toh

Získat pracovní povolení v Rakousku je od začátku roku je snazší. Umožňuje to nové rakouské nařízení pro povolení kvalifikované pracovní síly z nových členských států EU. Týká se to například kvalifikovaných profesí jako zedník, strojní inženýr, oční optik, kuchař či řezník.

Článek

"Pracovník, který se prezentuje jako kvalifikovaná pracovní síla musí být vyučen nebo musí mít ukončené odpovídající odborné vzdělání či případné další kvalifikace, například svářečský kurs," uvedl mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Jiří Sezemský.

Každý zájemce o práci musí mít doklad o svém odborném vzdělání a navíc je mít třeba i žádost o pracovním povolení. Samozřejmostí je mít tiskopisy přeložené do německého jazyka.

"Nadále zůstává v platnosti, že pracovní povolení může být uděleno pouze v případě, pokud nejsou na vnitrozemském rakouském trhu práce k dispozici vhodné pracovní síly," dodal Sezemský.

Podrobnosti je možné najít na internetových stránkách www.ams.at, na kterých je umístěn nejen vlastní formulář žádosti pod označením Fachkräfte-Zulassung 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám