Hlavní obsah

Kastrůlky jsou u zaměstnanců stále v kurzu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští zaměstnanci nejčastěji preferují k pracovnímu obědu jídlo z domova, tento trend obliby domácího vaření spíše narůstá. Potvrdily to výsledky ankety na pracovním portálu Profesia, kde danou možnost uvedlo 38 procent dotazovaných.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Povinnost poskytnout zaměstnancům přestávku, a to nejdéle po šesti hodinách práce, je dána ze zákona. Někdy však bývá problém stihnout se za oněch zákonem stanovených 30 minut najíst. Ne každá firma má vlastní jídelnu, řada zaměstnavatelů proto pracovníkům přispívá na jídlo formou stravenek,” připomíná Zuzana Lincová, ředitelka portálu Profesia.

Některé společnosti dle jejích slov podporují možnost kvalitně se najíst přímo na pracovišti tím, že vybavují relaxační zóny a kuchyňky tak, aby si tam lidé mohli připravit to, co si přinesou z domova či koupí.

Rozvážkovou službu využívá málo lidí

Jaké jsou konkrétní výsledky ankety? Nejvíce lidí si nosí jídlo z domova (38 procent). Následují ti, kteří chodí na oběd do restaurací v okolí nebo si jídlo nakupují v okolních obchodech – celkem 31 procent respondentů.

Početně téměř vyrovnaní (27 procent) jsou ti, kterým jídlo zajišťuje zaměstnavatel, tedy mají vlastní jídelnu nebo firmu, která obědy dodává. Rozvážkovou službu využívají podle ankety zatím jen čtyři procenta respondentů, tento segment je však na vzestupu.

„Zaznamenáváme výrazný nárůst poptávky v okrajových částech velkých měst, business parcích a průmyslových zónách, kde je nabídka gastronomických služeb slabší. Objednání jídla je pro tyto zákazníky alternativou, která jim zpřístupní nabídku restaurací všech typů a rovněž jim ušetří mnoho času,“ vysvětluje Radek Finkous, marketingový ředitel společnosti Dámejídlo.

Obědy v restauracích navíc zdražují. Novinky informovaly, že průměrná útrata v ČR za oběd v restauraci se minulý měsíc vyšplhala již na více než 109 Kč. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám