Hlavní obsah

Karlovarský porcelán zaplatí lidem za září necelé tři čtvrtiny mzdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Karlovarský porcelán (KP) vyplatí v úterý za září svým zaměstnancům jen 70 % své mzdy. Uvedl to člen vedení podniku. Předsedkyně odborové organizace KP Marcela Dubová řekla, že výplatní pásky už lidé dostali. Na nich byly platy v plné výši. Oficiálně nechtěl vyplacení 70 % mzdy nikdo komentovat. Zaměstnanci KP potvrdili, že už byli o vyplacení části mzdy seznámeni.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

KP a její dceřiná firma Concordia v úterý oznámily, že budou pokračovat ve výrobě minimálně jeden týden. Podařilo se jim dohodnout prodloužení dalších dodávek elektřiny a plynu s distribučními společnostmi až do 20. října, sdělil mediální zástupce společnosti Porcela Plus Marek Pražák.

V případě dodávek elektřiny a plynu se už potřetí opakuje situace, kdy se KP podařilo odvrátit kolaps a udržet výrobní linky v provozu. Stejně tak má porcelánka přislíbeny dodávky základních surovin, především kaolinu. "Výroba pokračuje ve všech závodech společnosti KP. Pracujeme na termínově vázaných zakázkách, abychom stihli odeslat zboží našim zákazníkům," uvedl generální ředitel KP Vlastimil Argman.

Reklama

Související články

V Poděbradech se možná uzavřou sklárny

Lidé pracující v poděbradských Sklárnách Bohemia, jednom z největších zaměstnavatelů nymburského regionu, se bojí o místo. Místní pobočka je totiž součástí...

Sklářští odboráři chtějí demonstrovat

Odborový svaz pracovníků průmyslu skla a porcelánu chce 23. října od 11:00 demonstrovat před úřadem vlády. Důvodem jsou mzdy sklářů z uzavřených skláren Sklo...

Výběr článků

Načítám