Hlavní obsah

Další vzdělávání otevírá cestu k nové kariéře

Právo, kil

Koníčky a záliby nejen pomáhají člověku relaxovat a nabít jej energií pro výkon profese, ale jsou-li provozovány důsledně, mohou časem přerůst v hlavní pracovní zaměření.

Foto: Profimedia.cz

Každá matka chce zvěčnit první samostatné projevy svého dítěte.

Článek

Potvrzuje to příběh Petry Kubicové, toho času maminky na mateřské dovolené, která si nejprve jen chtěla zvěčnit první krůčky svých dětí.

Začalo to fotkami dětí

„Kouzlo fotografování jsem objevila v době, kdy jsem si začala fotit své malé děti,“ říká absolventka studia francouzštiny a společenských věd Petra Kubicová z Ostravy. Digitální fotografie se pro ni stala koníčkem, který postupně logicky vyústil v zájem o hlubší znalosti tajů fotografie.

První praktické zkušenosti z focení tedy podpořila absolvováním kurzu portrétní fotografie v Praze. Od března do května 2012 na něj navázala absolvováním vzdělávacího programu Photoshop na Obchodní akademii v Opavě.

Školy jako centra celoživotního učení

Škola se vytvořením a praktickým ověřením kurzu s prvními účastníky zapojila do rozsáhlého projektu ministerstva školství UNIV 2 KRAJE, jehož cílem je přeměnit více než 300 středních odborných škol v ČR v centra celoživotního učení.

Skladba zájemců o opavský kurz Photoshopu dokládala široký záběr fenoménu fotografie. Mezi téměř dvěma desítkami účastníků byli totiž aktivní pedagogové, pracovníci z úřadů, ale i senioři.

Kurz dokončili všichni účastníci

O tom, že vstup do vzdělávání nebyl pro účastníky zklamáním, svědčí i pohodová atmosféra kurzu, z něhož neodpadl ani jediný z těch, kdo do něj vstoupili.

„Naopak, docházka byla stoprocentní − třeba senioři se na výuku doslova těšili, anebo dámy z úřadu, které končily v práci v 15 hodin, dobíhaly na kurz už deset minut po patnácté,“ usmívá se Kubicová.

Opavský kurz Petře pomohl zlepšit se v tom, co ji na fotografii vždy zajímalo – ve fotomontáži a zpracování fotek ve vrstvách. A tak má Petra Kubicová jasno: fotografování se hodlá věnovat po mateřské dovolené profesionálně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám