Hlavní obsah

České firmy rozšiřují komunikaci prostřednictvím sociálních sítí

Novinky, kil

Stále více firem v České republice spoléhá na komunikaci prostřednictvím sociálních sítí. Ukázal to výzkum realizovaný agenturou Focus Agency, s.r.o. Do průzkumu se zapojilo přes čtyři sta společností od malých a středních firem až po ty s více než třemi tisíci zaměstnanců.

Foto: Profimedia.cz

Sociální sítě přinášejí firmám skvělé příležitosti.

Článek

Realizovaný průzkum odhalil, že na sociálních sítích aktivně komunikuje v současnosti 38 % českých společností a dalších 33 % firem se na komunikaci prostřednictvím sociálních sítí, a firemních blogů chystá. „Internet a především pak sociální sítě přinášejí firmám skvělé příležitosti. Pokud víte, jak na to, snadno dosáhnete zvýšení povědomí o značce a akcelerace prodeje,“ říká Robert Svoboda, ředitel Focus Agency, s.r.o.

Firemní stránky mají téměř všichni

Mezi zavedené on-line komunikační nástroje patří firemní internetové stránky, které vlastní 94 % dotázaných firem. Celkem 95 % společností považuje komunikaci prostřednictvím internetových stránek firmy za klíčový nástroj pro podporu značky. Třiačtyřicet procent firem pak využívá bannerových internetových kampaní, které jsou zároveň pro 40 % společností tou vhodnou komunikační platformou podporující jejich značku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám