Hlavní obsah

Brněnský veletrh ukáže inovativní technologie a propojí vědce s podnikateli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na brněnském výstavišti se uskuteční veletrh Věda Výzkum Inovace. Propojuje vědce s podnikateli, kteří dokážou výzkum převést do praxe. Návštěvníci uvidí expozici stavebnice Merkur či systém pro akumulaci elektřiny. Veletrh, který se koná od úterý 28. února do čtvrtka 2. března, nabídne také odborné konference, poradenská centra či akce, které podnikatelům zajistí setkání s potenciálními partnery.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V Brně budou vystavovat technologické inovativní firmy, české univerzity, výzkumné organizace či mladí perspektivní vědci.

„Lidé uvidí například elektromobily výrobců Tesla, Hyundai či Opel. Také uvidí hybridní bateriový systém pro výrobu a akumulaci elektřiny,” popsala PR manažerka veletrhu Nikola Hofmanová.

Pomoc studentům, kteří chtějí podnikat

Úvod veletrhu obstará konference s názvem Rozvoj vědy, výzkumu a inovací 2017 - 2020. Ve středu se koná konference pro studenty vysokých škol s názvem Startup - cesta k úspěchu. Slouží pro ty, kteří mají chuť s nějakým nápadem podnikatelsky prorazit na trhu.

Ve čtvrtek se bude debatovat o smart technologiích a konceptech postupně se rozvíjejících Smart City. Jde o koncept takzvaných chytrých měst, která slouží obyvatelům a šetří životní prostředí pomocí technologií a aplikací.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám