Hlavní obsah

Brněnský hotel obsadí malí kuchaři

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Originálně bude vypadat Dětský den, který na neděli 3. června připravil jeden z brněnských hotelů. Jeho kuchyni zaplaví na osmdesát dětí školního věku, které mají zájem o taje kulinářského či barmanského řemesla.

Foto: Profimedia.cz

Malí kuchtíci dostanou také zástěry a kuchařské čepice.

Článek

„Pod vedením našeho šéfkuchaře Marcela Konečného se děti podle jednoduchých receptů naučí uvařit například českou bramboračku, kuřecí rolády se špenátovou nádivkou, různé typy salátů či chuťovek, upéct šátečky, rohlíčky, taštičky či vafle,“ upřesňuje program provozní hotelu Continental Kateřina Melichárková.

Kuchyň bude praskat ve švech

Malí kuchtíci dostanou také zástěry a kuchařské čepice. Naučí se namíchat i nealko nápoje a po práci, která začne v půl desáté, je čeká i diskotéka. O akci byl značný zájem, kvůli kapacitě kuchyně nemohli ani všechny uspokojit.

„Recepty jsme vybírali tak, aby byly pro děti srozumitelné a jednoduché. Ke spolupráci jsme přizvali i pedagogy a studenty posledního ročníku Střední školy potravinářské a služeb, obor kuchař a číšník,“ doplnila k nápadu netradičního Dne dětí Kateřina Melichárková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám