Hlavní obsah

ACCA spustila bezplatné online kurzy

Novinky, kil

Asociace certifikovaných účetních (ACCA) spustila ojedinělý projekt ACCA-X, kterým se rozhodla podpořit všechny, kdo mají zájem o kvalitní výuku účetnictví, ať už se nacházejí kdekoli. Otevřené kurzy budou probíhat v rámci internetové výukové platformy edX, jež vznikla díky spolupráci amerických univerzit MIT a Harvard University.

Foto: Profimedia.cz

Struktura internetových kurzů nabídne efektivnější výuku než pouhé samostudium.

Článek

Součástí online programu ACCA-X jsou jak úvodní, tak pokročilé kurzy finančního a manažerského účetnictví. Jejich hlavním cílem je inovativním způsobem zajistit kvalitní studijní materiály a uspokojit různorodé potřeby profesionálů i studentů. V současné době je registrováno již více než 36 000 zájemců z dvou set zemí.

Efektivnější než samostudium

„ACCA-X je globální projekt, který pomáhá odstraňovat bariéry a zpřístupňuje informace většímu množství studujících než kdy předtím. Struktura internetových kurzů nabídne efektivnější výuku než pouhé samostudium a bude hodnotným doplňkem ke klasickým kurzům vedených lektory," uvedla Kateřina Benešová, ředitelka ACCA pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

Tři hodiny studia týdně

Kurzy se zaměřují na základní otázky, jako jsou mzdy, vedení účetnictví a jeho kontrola, pokladní kniha, nebo například na možnosti využití manažerského účetnictví během procesu rozhodování. První kurzy, které odstartovaly tento měsíc, potrvají 10 týdnů a vyžádají si v průměru 3 hodiny studia týdně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám