Hlavní obsah

Studenti se v praxi učili měkké dovednosti

Právo, Novinky, kil, fš

Více než šest desítek studentů z deseti středních škol z ČR se v uplynulých dnech zúčastnilo soutěže Innovation Camp 2017, kterou uspořádaly nezisková vzdělávací organizace JA Czech, NN Životní pojišťovna a NN Penzijní společnost ve spolupráci s Fakultou mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze. Cílem bylo umožnit studentům vyzkoušet si v praxi takzvané měkké dovednosti.

Foto: JA Czech

Vítězný tým

Článek

Měkké dovednosti vyplývají ze sociální a emoční inteligence jedince. Patří mezi ně např. práce v týmu, řešení konfliktů a vyjednávání, strategické myšlení, prodejní dovednosti či prezentace před publikem.

Innovation Camp je soutěž, která vychází z evropského konceptu vzdělávací organizace JA Europe (JA Czech je její česká pobočka). Studenti z různých středních škol mají příležitost si ve spolupráci s profesionály vyzkoušet práci v týmu a podílet se na řešení aktuálních problémů v oblasti inovací, technologií a vzdělávání.

Studenty v rámci soutěže organizátoři rozřadili do 14 týmů. Každý tým dostal mentora z řad zaměstnanců NN pojišťovny. Téma pro rozpracování návrhu projektu znělo: Mladí mladým dávají šanci na lepší život. Studenti se jej dozvěděli až na místě.

Vítězem soutěže se stal projekt Stop šikaně, který představil aplikaci, jejímž prostřednictvím by mohly oběti šikany anonymně sdílet své příběhy s ostatními, navzájem si pomáhat a zajistit včasné informování škol.

Na druhém místě se umístil projekt Soul-guards, který se zaměřoval na děti a mladistvé trpící úzkostmi a dalšími psychickými problémy.

Ze třetího místa se radoval tým s projektem Help 4 young. Ten se opět s využitím mobilní aplikace snažil pomoci mládeži v těžkých životních situacích, jakými jsou rozvod rodičů, stalking či šikana.

Propojení světa škol s reálným byznysem

„Podpora a mentoring mladých lidí v podnikání jsou jedním z hlavních pilířů strategie NN v oblasti společenské odpovědnosti. Jsem ráda, že jsme dnes spolu s ostatními kolegy z NN mohli studentům opět předat něco ze svých zkušeností a zároveň si užít jejich nadšení pro dobrou věc,“ uvedla Kateřina Štěrbová, členka představenstva NN.

Společnost JA Czech podle slov svého ředitele Josefa Müllera těmito praktickými aktivitami propojuje svět škol se světem reálného byznysu.

„Díky projektu, jako je Innovation Camp, mají studenti možnost vyzkoušet si v praxi tzv. soft skills (měkké dovednosti) a zároveň celý den úzce spolupracovat se zaměstnanci NN,“ prohlásil.

Reklama

Související články

Firmy hledají techniky přímo na univerzitě

Potenciální zaměstnavatelé mají zájem o studenty i absolventy Fakulty stavební ČVUT v Praze. Až do loňského roku fakulta vyvěšovala doručené inzeráty na práci...

Výběr článků

Načítám