Hlavní obsah

Firmy působící v cestovním ruchu přijímají na léto stovky brigádníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Firmy působící v cestovním ruchu přijímají před létem větší počty brigádníků. Část z nabízených pozic je stále ještě volná. Řada pracovníků má po konci sezóny šanci ve firmách získat i trvalé zaměstnání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Internetový prodejce dovolených Invia.cz před letní sezónou přijme stovky brigádníků. Společnost už s nábory začala, desítky míst jsou ještě volné na pracovištích v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě.

Pozice prodejce zájezdů je vhodná jak pro brigádníky, tak pro zájemce o hlavní pracovní poměr. Náplň práce spočívá zejména v telefonickém vyřizování objednávek klientů a zajištění komunikace s cestovními kancelářemi.

Ti nejlepší mohou počítat s budováním úspěšné kariéry v oblasti cestovního ruchu. „Od uchazečů očekáváme především orientaci na internetu, dobré uživatelské znalosti práce s počítačem, a zejména komunikační schopnosti,” uvedla personální ředitelka Invie Irena Tůmová.

Stevardi do vlaků i autobusů

Desítky až stovky nových pracovníků přijme ještě před začátkem léta i společnost Student Agency a železniční a autobusový dopravce RegioJet, a to jak brigádníky, tak dlouhodobé zaměstnance.

RegioJet hledá například 100 stevardek a stevardů pro vlaky a autobusy v Praze, 50 autobusových stevardů v Brně a 40 vlakových a autobusových stevardů na Ostravsku.

Také on-line prodejce zájezdů Dovolena.cz přijímá na léto brigádníky, prodejce či asistenty. Z celkového potřebného počtu 100 pozic je stále přibližně 30 až 40 míst k dispozici.

Studenti cestovního ruchu

Prodejce letenek Letuška.cz bude v létě nabírat do deseti brigádníků. „Jde například o kurýrní práce nebo jednoduchou administrativu,” uvedl ředitel portálu Josef Trejbal.

Firma se podle něj snaží nabírat lidi, kteří mají blízko k oboru, například studenty škol cestovního ruchu. „Pokud se takový pracovník osvědčí, stává se později kmenovým zaměstnancem,” dodal ředitel.

Reklama

Související články

Španělsko navštívil rekordní počet cizinců

Do Španělska přijelo v letošním prvním čtvrtletí rekordních 12 miliónů zahraničních turistů, což je oproti stejnému období loňského roku nárůst zhruba o 14...

Výběr článků

Načítám