Hlavní obsah

Plzeňský Klíč k příležitostem

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již čtvrtý ročník úspěšného veletrhu práce a vzdělávání pod názvem Klíč k příležitostem chystá plzeňská společnost Grafia, s.r.o. Veletrh proběhne 21. ledna 2016 v kulturním domě Peklo v Plzni.

Foto: archiv Grafia.cz

I letos se očekává velká účast návštěvníků veletrhu.

Článek

Letošní ročník se koná opět za spolupráce partnerů – Krajské pobočky úřadu práce Plzeň, Hospodářské komory ČR a Západočeské univerzity v Plzni.

Lidí bez práce je méně než nabídek

„Čtvrtý ročník bude specifický tím, že v Plzeňském kraji máme zatím nejnižší nezaměstnanost za posledních několik let (4,3%) a v míře zaměstnanosti soutěžíme s Prahou," sdělila za organizátory Jana Brabcová, jednatelka společnosti Grafia. Počet pracovních nabídek převažuje nad množstvím lidí bez práce. V takové situaci bývají zaměstnavatelé ochotni připlatit na mzdách.

Možnost získat lepší podmínky

"Je to jedinečná příležitost přijít pohovořit osobně s personalisty a zjistit cenu své práce na trhu či poohlédnout se po zaměstnavatelích, kteří nabízejí lepší pracovní podmínky. Proto také očekáváme větší zájem kvalifikovaných lidí, kteří práci mají a poohlížejí se po lepší," dodává Brabcová.

Široká nabídka profesí

Nabízeno bude několik set pracovních pozic pro všechny kvalifikace pracovníků. Šanci mají technologové, konstruktéři 2D, 3D, zámečníci, elektrikáři, brusiči, svářeči, testovací a vývojoví inženýři, projektoví vedoucí, inženýři elektrotechnici, programátoři, CNC frézaři, nástrojaři, servisní technici (s výjezdy do zahraničí), elektroinženýr, vedoucí servisu, zástupce vedoucího směny, operátor do výroby, skladníci, řidiči, pracovníci údržby, kontroloři kvality, elektroúdržbáři, přípraváři, recepční, plánovači.

Veletrh je určen všem, kdo hledají práci či brigádu v ČR i za hranicemi – lidem bez rozdílu věku či vzdělání, studentům posledních ročníků středních škol a jejich učitelům, vysokoškolákům i lidem registrovaným na úřadu práce. Všichni návštěvníci mají vstup v plném rozsahu zdarma.

Bohatý doprovodný program

Velký zájem bývá tradičně i o doprovodný program. Témata přednášek souvisí s hledáním práce, např. jak se připravit na pracovní pohovor, jak se naučit „prodávat“ sám sebe či jak získat zaměstnání v zahraničí. Každoročně bývá velký zájem i o testování pracovních kompetencí a znalosti cizího jazyka, bez kterého se dnes už neobejde prakticky žádný kvalifikovaný pracovník. Po celý den bude také probíhat zdarma individuální poradenství v oblasti vzdělávání a trhu práce, image poradna (letos nově zaměřená i na brýle) a grafologické poradenství pro personální rozvoj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám