Hlavní obsah

Programátoři si mohou v práci i zdřímnout

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela originální pracovní podmínky připravuje pro své zaměstnance brněnská společnost Kentico Software. Kanceláře jsou například zařizovány podle přání vývojářů, k dispozici mají vybavenou kuchyni, ve které si mohou vařit, odhlučněnou odpočinkovou místnost, kde lze i spát, a do práce, pro kterou není stanovena pracovní doba, si mohou zaměstnanci brát děti i domácí mazlíčky.

Foto: Profimedia.cz

Šanci ve firmě dostanou nejen zkušení specialisté, ale i studenti a absolventi bez větší praxe.

Článek

Společnost, která patří ke světové špičce především v tvorbě webových stránek, správě on-line obsahu a on-line marketingových kampaní, připravuje pro příští rok pracovní pozice pro zhruba padesát dalších vývojářů.

Dávají šanci i studentům

V této oblasti si mohou kvalitní zájemce o práci zaměstnavatelé vybírat. Proto na nová pracovní místa chtějí nejen zkušené vývojáře, ale i studenty či čerstvé absolventy.

„V příštím roce budeme hledat především technické pracovníky na pozice vývojářů a programátorů. Šanci přitom dostanou nejen zkušení specialisté, ale i studenti a absolventi bez větší praxe. Jsme připraveni na to, že u nás zaměstnanci začínají pracovat již při studiu, čemuž přizpůsobujeme také typy pracovních úvazků,“ popisuje filozofii náboru zaměstnanců Gabriela Jakabová, HR manažerka Kentico Software.

Na odreagování fotbálek

Ačkoli je Brno líhní IT specialistů, poptávka po nich je v posledních letech enormní a neustále roste. „V oblasti IT si mohou pracovníci mezi zaměstnavateli vybírat. Často pak volí místo nejen podle výše mzdy, ale také podle atmosféry ve firmě, vzhledu kanceláří nebo přístupu vedení k lidem,“ vysvětluje Jakabová. Kromě moderních kanceláří mají zaměstnanci možnost využívat netradiční odpočinkové zóny nebo si pro odreagování zahrát stolní fotbal či ping-pong.

Jeden den v týdnu pracují na sobě

V práci mohou i přespat, uvařit si, využít pračku se sušičkou, vyžehlit nebo si s sebou vzít svého psa. Běžně mají také například k dispozici neustálý přísun ovoce a nápojů zdarma. Netradičním benefitem jsou takzvané Innovation Days – jeden den v týdnu se zaměstnanci mohou věnovat vlastním inovativním projektům, zkoušení nových technologií či studiu k dalšímu profesnímu rozvoji. Nové znalosti pak mohou čerpat i na mnoha odborných konferencích v ČR, v Evropě i v Americe.

Společnost Kentico Software je česká IT firma se sídlem v Brně a v současnosti zaměstnává 194 specialistů; pobočky má v USA, Austrálii, ve Velké Británii a v Nizozemsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám