Hlavní obsah

Naučte se správně hospodařit s financemi

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový animovaný seriál s tematikou finanční gramotnosti přichází na pomoc všem, kdo se dostali do finančních problémů.

Foto: Profimedia.cz

Seriál poradí, jak se vyhnout dluhové pasti.

Článek

Deset animovaných spotů s tematikou finanční gramotnosti bylo vytvořeno v rámci projektu SEKO – Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí. Animace zachycují rodinu v modelových situacích a ukazují reakce a emoce, které jí často brání v řešení zásadních finančních problémů. Jednotlivé klipy uchazečům zároveň poradí, jaké řešení zvolit, aby se vyvarovali zbytečných komplikací.

Vyhnout se předlužení

Spoty jsou umístěny na webových stránkách projektu SEKO www.zivot-bez-dluhu.cz. „Smyslem projektu je, aby lidé získali informace, jak se vyhnout zbytečnému předlužení či jak se dostat z dluhové pasti,“ říká Miroslav Procházka, pověřený řízením Fondu dalšího vzdělávání.

Sestavit si rodinný rozpočet

Animované spoty svým obsahem doplňují Základní školení finanční gramotnosti projektu SEKO. Bezplatné kurzy probíhají po celé České republice a trvají čtyři dny. Půl dne se účastníci věnují tzv. měkkým dovednostem (naučí se například, jak správně napsat životopis a motivační dopis, jak se prezentovat při přijímacím pohovoru apod.), další tři dny pak patří tématům souvisejícím s financemi – od sestavení rodinného rozpočtu přes smlouvy o úvěrech, možnosti spoření a investování až po řešení exekucí.

Naučit nezaměstnané zacházet s penězi

Kurzu finanční gramotnosti se mohou účastnit pouze uchazeči o zaměstnání a jeho cílem je naučit nezaměstnané, jak zacházet s penězi. Během kurzu účastníci zároveň získají podněty, jak zlepšit své uplatnění na trhu práce. Školení je zdarma a prozatím jej absolvovalo přes devět tisíc nezaměstnaných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám