Hlavní obsah

Podnikatelé se zbavují zastaralých počítačů

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítače tisícovek podnikatelů zůstaly v důsledku ukončení podpory populárního operačního systému Windows XP bez ochrany. Ohroženi jsou zejména menší podnikatelé, kteří se starají o výpočetní techniku svépomocí a problémy řeší až na poslední chvíli.

Foto: Profimedia.cz

Generační výměnu počítačů ulehčuje spotřebitelům i technologický pokrok.

Článek

„Nyní jsou tyto počítače nechráněné a upgrade na nový systém je nutností. Obyčejně se to neobejde bez nákupu nového výkonnějšího hardwaru, který novou verzi Windows již obsahuje,“ říká Jiří Jakeš, ředitel technologické společnosti Outsourcing Solution.

Hitem je „dva v jednom“

Růst nákupů potvrzují i prodejci, kteří v posledních měsících zaznamenávají zvýšený zájem o nové počítače.

„Nejvíce roste zájem o kategorii konvertibilních zařízení dva v jednom, kde jsme za první čtvrtletí tohoto roku zaznamenali meziroční nárůst o 38 %. Nákup nové techniky podpořil i konec podpory Windows XP, a lidé si proto pořizují s novým operačním systémem i nový stroj,“ vysvětluje Šárka Jakoubková, PR manažerka společnosti Alza.cz, která patří mezi největší tuzemské prodejce výpočetní techniky.

Mobilita nevylučuje výkon

Generační výměnu počítačů ulehčuje spotřebitelům i technologický pokrok. Nemusí tak dělat kompromisy mezi výkonem počítače a mobilitou.

„Současné notebooky mají dvojnásobný výkon než výkonné stolní počítače před pár lety. Lidé proto nejčastěji volí kombinaci notebooku a tabletu (dva v jednom), s váhou kolem jednoho a půl kilogramu,“ shrnuje Martin Vařbuchta ze společnosti Intel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám