Hlavní obsah

Klub VIP průvodců má zkvalitnit cestovní ruch v Praze

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turističtí průvodci v hlavním městě mají možnost vstoupit do Klubu VIP průvodců, který má za úkol zdůraznit profesionalitu vybraných členů a zkvalitnit cestovní ruch v metropoli. Vznik klubu iniciovala Pražská informační služba – Prague City Tourism.

Foto: Archiv Thinkstock

Jedna z největších pražských chloub – Karlův most

Článek

Organizace chce tímto krokem upozornit na odbornost a zkušenosti klubových členů, a tím je odlišit od nekvalifikovaných průvodců Prahou.

„Profesní VIP klub pražských průvodců sdružuje jen vzdělané průvodce s příjemným a kultivovaným vystupováním. Rádi bychom oslovili ministerstva, úřady a cestovní kanceláře, aby pro průvodcovské služby výhradně využívaly jeho členy. Členům Klubu zase pomůžeme k získání zajímavé práce a množství nekvalifikovaných průvodců se nám snad podaří eliminovat,“ vysvětluje hlavní účel Klubu ředitelka PIS – PCT Nora Dolanská.

Zatím 70 členů

V současnosti má Klub VIP průvodců na 70 členů, kteří splňují požadavky na obecné, odborné a jazykové vzdělání pro průvodce cestovního ruchu. Na webu prague.eu vznikla speciální sekce Klub VIP průvodců, jejímž prostřednictvím lze konkrétního průvodce poptat.

Členství v Klubu přináší nadstandardní možnosti dalšího vzdělávání zdarma a možnost pracovat pro významné hosty či organizace.

Přednášeli Špaček s Maurerem

Na začátku března proběhly dvě přednášky, kdy na téma etikety hovořil Ladislav Špaček, o Praze gastronomické vykládal Pavel Maurer. Každý VIP průvodce obdržel certifikát Klubu, brožuru s praktickými informacemi pro sezónu 2014 a pro snadnou rozpoznatelnost v terénu také stylový klubový deštník. Na podzim budou členové Klubu pozváni na seminář do Národní galerie, aby si doplnili znalosti a mohli po jejích objektech sami provádět.

„Podporu, kterou PIS – PCT průvodcům prostřednictvím Klubu nabízí, velmi vítám a věřím, že bude garantem vysoké kvality průvodcovských služeb a navrátí této profesi její bývalou prestiž. Své členství vnímám bohužel jako jedinou možnost, jak se odlišit od samozvaných nekalých průvodců, kterými je Praha zaplavena a kteří podávají často smyšlený a hanlivý výklad o naší zemi. A to bez vztahu k tomu, co turistům ukazují,“ uvedla členka Klubu VIP průvodců Barbora Vidicová.

Reklama

Výběr článků

Načítám