Hlavní obsah

Podnikavá hlava čeká na zajímavé nápady

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pátý ročník populární soutěže Podnikavá hlava vyhlásil Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci. Autoři zajímavých podnikatelských záměrů se mohou do klání přihlásit do 17. dubna. Ti nejlepší získají nejen finanční odměnu, ale především cenné rady odborníků a zázemí při rozjezdu podnikání.

Foto: Profimedia.cz

Celkem již v minulosti prošlo Podnikavou hlavou téměř 200 soutěžících.

Článek

„Soutěž je určena pro úplné začátečníky, studenty, ale i zkušené podnikatele s novým nápadem. Během přípravy projektu mohou účastníci využít pomoci našeho konzultanta. Účast není omezena věkem, hlásit se mohou zájemci z celé České republiky,“ uvedla projektová manažerka Vědeckotechnického parku Silvie Polánková.

Novinkou proti minulým ročníkům je forma přihlášení. „Letos vše půjde elektronickou cestou. Soutěžícímu se po registraci vygeneruje jeho účet, na který nahraje svůj příspěvek. Nebude už muset projekt na CD posílat poštou,“ objasnila Polánková.

Šance i pro středoškoláky a ženy

Vedle hlavní soutěže se uskuteční také soutěž pro středoškoláky. Pokud nejsou plnoletí, musejí mít dospělého garanta. Zvláštní kategorií je Podnikatel v sukních. Utkají se v ní projekty, které připravily ženy nebo jsou pro příslušnice něžného pohlaví určené.

Vítěze podpoří Olomoucký kraj, jenž je partnerem soutěže. Loni se do této zvláštní kategorie přihlásilo celkem 25 soutěžících, proti předchozímu ročníku se tak zájem zvýšil téměř dvojnásobně.

Podpora podnikatelského ducha

Podle náměstka hejtmana Olomouckého kraje Michala Symerského si Podnikavá hlava za dobu své existence vydobyla nezastupitelné místo mezi akcemi zaměřenými na podporu podnikatelského ducha v regionu. „Díky této soutěži se podařilo realizovat zajímavé projekty, které by bez pomoci odborníků z Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého zřejmě zůstaly pouze v hlavách jejich tvůrců,“ pochválil pořadatele Symerský.

Celkem již v minulosti prošlo Podnikavou hlavou téměř 200 soutěžících, někteří z nich uvedli své nápady do praxe. Vítěz letošního ročníku bude znám v květnu. Podrobné informace o soutěži jsou dostupné na www.podnikavahlava.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám