Hlavní obsah

Amsterdamská radnice platí alkoholikům za úklid ulic pivem a cigaretami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celodenní přísun piva zajišťuje amsterdamská radnice těm alkoholikům, kteří přijdou na devátou do práce a celý den uklízejí ulice. Krom pěti plechovek piva dostanou půl balíčku cigaret a deset eur výplaty.

Foto: Profimedia.cz

Pracovat se začíná v devět dopoledne.

Článek

Mnozí mužové a ženy holdující alkoholu si možnost pít a pracovat pochvalují.

Ke snídani dvě piva, k obědu další

Pivo dostanou už ke snídani. Pracovat se začíná v devět dopoledne, a hned po příchodu do zaměstnání dostanou všichni uklízeči dvě plechovky piva. K obědové pauze další dvě a odpoledne po práci krom výplaty ještě jednu plechovku na cestu domů.

Projekt organizuje nestátní nezisková organizace Regenboog Groep (Duhová skupina), která se tak snaží hlídat příjem alkoholu u osob žijících na ulici v Amsterdamu. Pivo, které rozdává, je nízkoalkoholické. Projekt pomáhá financovat amsterdamská radnice.

Začlenit nepřizpůsobivé do života

„Chroničtí alkoholici působili velké potíže v Oosterparku, náš projekt začal jako snaha udržet je v zaměstnání, aby nepůsobili problémy a začlenili se do života města,“ uvedla Gerrie Holtermanová za De Regenboog Groep.

Skupina zaměstnává asi dvacet osob, které pracují ve dvou uklízecích četách tři dny v týdnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám