Hlavní obsah

Ocenění absolventů učebních oborů

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáct absolventů učebních oborů ocenila v minulých dnech Hospodářská komora ČR za samostatné odborné práce obhájené během závěrečných zkoušek. Šlo o vítěze soutěže, kterou uspořádal Národní ústav pro vzdělávání ve spolupráci s HK ČR v rámci projektu Nová závěrečná zkouška 2. Nejlepší absolventy středních škol, kterých je tentokrát 274, ocenila letos Hospodářská komora už po osmnácté.

Foto: archiv HK ČR

Nejlepší absolventy středních škol ocenila Hospodářská komora letos už po osmnácté.

Článek

„Jsem velmi rád, že jsme mohli ocenit tolik mladých lidí, kteří určitě nebudou mít problém najít uplatnění na trhu práce,“ prohlásil při předání cen prezident HK ČR Petr Kužel.

Samostatné odborné práce zvyšují prestiž

„Ke zvýšení prestiže absolventů učebních oborů přispívají samostatné odborné práce, ve kterých musí žáci prokázat schopnost pracovat samostatně, zda umí vyhledat a dobře využít potřebné informace a jestli dokáží najít originální řešení úkolu. To všechno pak mohou využít ve své praxi,” zdůrazňuje Zoja Franklová z Národního ústavu pro vzdělávání.

Zatím se zapojilo dvanáct oborů

Samostatnou odbornou práci připravovali v minulém školním roce žáci třetích ročníků 12 oborů vzdělání. Vůbec nejvíce prací poslaly do soutěže školy v oboru kuchař – číšník, cukrář a kadeřník, méně zastoupeny byly další obory, jako umělecký kovář a zámečník, kovář a podkovář nebo umělecký keramik.

Odbornou práci připravují žáci ve 2. pololetí a během závěrečných zkoušek ji obhajují. Hodnoticí komise složená ze zástupců Národního ústavu pro vzdělávání a HK ČR pak vybrala 18 nejlepších prací z různých oborů, jejichž autoři získali ocenění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám