Hlavní obsah

Soutěž o pracovní stáže ve světě

Novinky, kil

Společnost Adecco, která se zaměřuje na personální poradenství, pokračuje v programu, jehož prostřednictvím pomáhá mladým lidem při hledání práce. Po úspěšné dubnové akci, kdy se vydali zaměstnanci Adecca do ulic ve více než padesáti zemích světa, následuje virtuální soutěž o pracovní stáže.

Foto: Profimedia.cz

Nezaměstnaná, hlásí nápis na ceduli v rukách mladé ženy.

Článek

V rámci projektu Around The World in 80 Jobs (Kolem světa v 80 zaměstnáních) proběhne na stránkách www.waytowork.com virtuální soutěž, do které se mohou přihlásit nejpozději do 28. května mladí lidé mezi 18 a 27 lety. Projekt prověří hravou formou především komunikační schopnosti a kreativitu soutěžích.

Pracovní stáže v navštívených zemích

Z přihlášených bude vybráno 8 mladých lidí, kteří budou během léta 2013 cestovat postupně po 10 zemích světa napříč kontinenty. V těchto zemích jim společnost Adecco zprostředkuje u svých klientů krátkou pracovní stáž. Přihlásit se samozřejmě mohou také zájemci z České republiky.

Čtvrtina mladých marně hledá práci

Akce vyplynula z kritické situace, kdy nemůže zhruba čtvrtina mladých lidí na světě najít práci. Zatímco mladí lidé tvoří 17 procent populace, jejich podíl na nezaměstnanosti činí 40 procent. V Evropě je v průměru 23,5 % mladých nezaměstnaných, v některých zemích – například ve Španělsku nebo Řecku – však nezaměstnanost mladých přesahuje 55 %.

Mladí by uvítali pomoc

Čerství absolventi jsou rizikovou skupinou i u nás. Podle průzkumů se od roku 2009 počet nezaměstnaných absolventů v České republice zvýšil o vice než dvě třetiny a tato situace se má ještě zhoršovat. V roce 2020 bude, pokud se nic nezmění, vhodná práce jen pro každého pátého absolventa. Z průzkumů Adecca navíc vyšlo najevo, že 54 % mladých lidí by nějakou formu větší pomoci při hledání práce uvítalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám